pühapäev, 4. juuli 2021

Filmiblogi VII

Filmiblogi VII

Ärkasin siis kenasti 2.50 ja staapi jõudes leidsin eest Maarja-Liisi ja suure kannu kuuma kohvi. Selgus, et Maarja-Liis vahepeal magama ei jõudnudki. Seekord oli juba tegevus tuttav ja asjad läksid ladusamalt - juba teadsin ette, et lisaks enda sättimisele tuleb teha ka Marii ja Merille soengud ja Oskar kõiksugu haaknõeltega oma riiete sisse kinnitada. Oskaril on jama ühe varrukaga, mis ei püsi kinni, ja püksinööp tuli ka ära. Ja haaknõelu oli meil millegipärast kogu rühma peale vist kaks ja konkurents oli tihe, nii et kuigi särgi saime kinnitada kenasti haaknõelaga, siis pükste jaoks neid enam ei jagunud ja Oskari püksid seisid terve laagri aja üleval minu 2019. a laulupeo “Minu arm” juhendaja märgiga. Toimis hästi!
Esimesena suundusimegi põllule. Robert ja Markus sõitsid ees ja kogu ülejäänud kamp nende järel. Seekord oli udu olemas! Ja sääski polnud! Tegime jälle kõiksugu droonikaadreid, küll kõik koos, küll ainult tüdrukutega, ainult poistega, ainult seismisega. Edasi jälle mõned kaadrid üksi, kahekesi, kõndides, seistes, selja tagant jne jne. Üldiselt oli palju leebem filmimine, pealegi sai vabal ajal tee ääres autodes olla. Ainult veidi külm oli, aga autodes oli igasugu jopesid ja pleede ja neid sai ümber võtta, mõni oli magamiskohast teki kaasa võtnud. Kes parasjagu ei filminud, leidsid muud tegevust. Tuule ja Koit uudistasid Breti autos olevat raamatut eesti mütoloogiast. Kristjani autos oli muidugi klaver, millega sai valgeid roose mängida. Üldiselt olid tujud head ja oli igati meeleolukas hommikupoolik. Ega tegelikult ka eelmiste öövõtete kohta tuleb öelda, et mitte ühtegi maatasalist ma virisemas või kurtmas küll ei kuulnud. Ilmselgelt ei olnud tore olla märg ja sääskedele toiduks, aga võtete vahepeal oldi igati heatujulised ja visati nalja ja võeti rahulikult, väga mõnus meeleolu valitses.

Kui ühe põllu peal saime kaadrid kätte, läksime edasi järgmise juurde. See ei läinud nii sujuvalt. Markus ja Robert läksid endiselt kõige ees, aga teistel õnnestus kuidagi maha jääda. Ma täpselt ei tea, mis juhtus, sest meie olime Tarmo autoga eelviimased. Aga mingist hetkest hakkas maatasa chatis elu käima. Kuhu minema peab?? Saatke asukoht?? Saatke selline, mida kasutada ka saab, mitte roberti screenshot koordinaatidest?? Olukorra päästis Anzela, kes ütles, et koera juurest tuleb keerata paremale! Kuskil aias oli tõesti koer ja tõepoolest me sealt paremale ka keerasime, aga probleem muidugi on selles, et koer liigub. Mõned maatasalised ei näinud näiteks ühtegi koera. Aga kohale me jõudsime, kuigi vahepeal tekkis veel teine error ka, kui Renee kirjutas, et nad on kaardi järgi sellest kohast juba mööda sõitnud. Aga Anzela ja Meelis jagasid oma asukohta ja selgus, et tegelikult on kõik õigesti, lihtsalt olime seekord peatunud küll sama põllu juures, aga kilomeeter kaugemal. Hiljem kuulsime, et Halliki hoidis meie chatil täitsa pilku peal terve esimese põllu aja, aga kui teelt kadusime, läks asi liiga pingeliseks ja ta ei tahtnud teada, et meil on asjad halvasti, nii et pani chati kinni ja telefoni hääletuks ka ja igaks juhuks rohkem ei lugenud midagi.
Teise põllu peal kordus üldiselt sama, lihtsalt hein oli kõvasti kõrgem. Tegime jälle kaadreid üksi ja mitmekesi ja näoga ja seljaga ja diagonaalis ja ainult kätest ja mis kõik veel. Jahe oli endiselt, eriti tüdrukutel oma õhukeste linaste särkidega, mõned täitsa värisesid. Aga nii kui kellelgi võte tehtud, püüdsime üksteist järjest tekkide sisse ja läksime autodesse sooja. Minu arust oli väga tore hommik. Kristjani autost tuli küll järjest igasugust kraami välja, mingil hetkel toodi näiteks kaks tooli, täpselt sellised režissööri toolid. Aga meie režissööril polnud aega istuda, tema lehvis oma tekiga muudkui igal pool ringi. Ühel hetkel toodi Kristjani autost lausa madrats ja visati see keset autoteed maha ja Kristjan viskus sinna peale. Autodes mängis muusika - kellel hispaania folk, kellel klassikaraadio ööprogramm. Ühes autos käis eriti vali pidu ja hull naermine, läksin uudistama, mis toimub. Selgus, et Tuule, Koit ja Oskar mängisid telefonis Piano Tiles mängu. Kui kõikvõimalikud põllukaadrid said tehtud, läksime veel tagasi linnuse juurde.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar